6/24/2013

PRIMADONA DAN FANS BEFC

SALAM SEJAHTERA BUAT BEFC SEMUA.. 


Bertemu kembali uollss..Semoga semua sihat2 selalu dan ceria di samping keluarga tercinta.
Primadona terus bersiaran setiap minggu, bermula dengan hanya rakaman namun kini telah bersiaran secara langsung. Admin berpendapat bahawa Primadona adalah sebuah rancangan talkshow yg sangat dekat dengan masyarakat. Primadona sering mengenengahkan topik2 semasa yang pelbagai yang sememangnya berlaku dalam senario kehidupan masyarakat kita. 
Setiap kali bersiaran, individu2 yang terlibat secara langsung dgn topik2 yang dibincangkan juga pakar2 motivasi turut diundang untuk lebih memperincikan lagi isu2 yg diketengahkan. Tidak salah jika admin mengatakan primadona adalah salah satu talkshow yang menjadi kegemaran ramai ketika ini dan sentiasa tertunggu2 siarannya di samping keterujaan dengan topik2 yg hendak diperkatakan dalam setiap episod. Malah ianya juga menjadi favorite setiap lapisan masyarakat dari yang muda hinggalah yang berusia. Kebanyakkan topik2 yang diperbincangkan adalah dekat di hati dan kehidupan mereka.

"Admin berkesempatan dan diberi peluang oleh pihak pengurusan Erra untuk membawa fans BEFC menonton dan melihat sendiri ketika Primadona bersiaran secara langsung. Ketika itu topik yang dibincangkan adalah "Berpoligami". Rata2 komen yang diberikan adalah positive, teruja, membina serta menyukai konsep hiasan dan susun atur set primadona yang cantik. Tidak hairanlah fans BEFC bergambar sakan di set tersebut. Betull tak uolss? Puas hatikannn!!! Kepada fans yg tidak berkesempatan menyertai kami semua, kerana tempat yg terhad, Insyaallah diharapkan dapat turut serta di kesempatan yg lain.

Tak kurang juga ada yang memberi komen, mereka kurang berpuashati dengan beberapa situasi yang berlaku dan nampak jelas pada pandangan mereka sendiri. Admin ada mengumpul beberapa komen mereka melalui laman sosial seperti twitter, facebook dan personal blog. Antaranya ialah :

Positive :

  • Set dan susun atur Primadona yang cantik
  • Topik2 menarik dan isu2 semasa yang sering berlaku dalam kehidupan masyarakat
  • Kepetahan pengacara dalam mengendalikan rancangan semakin menampakkan kemajuan terutama our kesayangan (Erra). Beliau seringkali dilihat melalui laman twitternya membuat 'homework' tentang tajuk yang akan dibincangkan semasa bersiaran lansung. Erra dilihat juga semakin berkeyakinan apatah lagi dalam mengendalikan siaran secara lansung. Tahniah!!! Keep it up Darling..
  • Berani menjemput tetamu2 yang relevan dgn tajuk dan ini akan lebih memberi gambaran tentang isu2 yg diperkatakan.
  • Penampilan setiap pengacara amat dititikberatkan oleh pihak Astro kerana menampilkan rekaan pakaian dan konsep dari pereka2 fesyen ternama di Malaysia. Sememangnya mereka sangat mempersonakan bersesuaian dgn tajuk PRIMADONA uollss..Terutama our kesayangan (Erra), sentiasa menampilkan pakaian yg elegant  yg lebih menyerlahkan keayuan wajahnya. 



Negative :

  • Bilangan tetamu yg dijemput dengan masa yg diberikan sangat terhad. Kerana ini mungkin akan membataskan idea2 mahupun pandangan tetamu untuk memberi komen tentang isu yang dibincangkan pada episod tersebut. Harap pihak produser dapat mengambil kira tentang isu masa, kerana ianya untuk mengelakkan ketiadakpuasan hati audiens terhadap persoalan dan jawapan yg diberikan oleh panel yg dijemput. Begitu juga bagi pihak panel jemputan sendiri. Pastinya jawapan atau komen mereka terbatas. Mungkin juga pihak produser boleh pertimbangkan, menjemput tetamu dalam bilangan yang lebih kecil. Ini adalah agar mereka lebih fokus kepada isu yg dibincangkan.
  • Adakalanya wujud ketidaksefahaman antara rakan pengacara sendiri. Contohnya apabila tiba turn Che Ta bercakap, KE terus mencelah tanpa memberi peluang Che Ta menghabiskan soalan beliau. Situasi ini berlaku beberapa kali sehingga audiens menyedari dan beranggapan KE cuba menguasai perbincangan ketika itu. Ini juga berlaku kepada pakar2 motivasi semasa mereka menjawab persoalan yg diajukan. Steadylah KE..hehe..
  • Admin juga ada terbaca di laman2 sosial, komen2 audiens tentang cara pengacara Primadona berpakaian. Seelok2nya semasa menjemput Ustaz dan Ustazah, mereka seharusnya lebih peka dengan cara berpakaian agar tidak menjadi isu dan bualan masyarakat. Admin tidak pasti siapakah penentu pakaian para pengacara setiap kali bersiaran. Seringkali terbaca, pemakaian skirt akan diperkatakan tidak manis dan tidak sopan apabila berhadapan dengan pakar2 motivasi contohnya seperti 'Ustaz'. 
Itu sahaja serba sedikit komen ikhlas dari fans2 BEFC dan Admin sendiri... Mewakili sebahagian kecil peminat tegar rancangan Primadona...


Diharapkan Primadona akan terus mengekalkan antara rangking yang tertinggi dan menjadi satu2nya talkshow pilihan ramai masakini.



** Admin sedikit ralat dengan isu yg hangat diperkatakan tentang our kesayangan (Erra) baru2 ini yg melibatkan pengacaraannnya dalam Primadona.- 'nama seorang tokoh Agama Terkenal tdk disebut'. Diharapkan aundiens tidak terus menghukum Erra dgn insiden itu, kerana beliau hanya menjalankan tugas dengan hanya membaca skrip yang diberikan oleh pihak produser. Erra tidak tahu apa promo yg dikeluarkan di kaca tv, berkait atau tidak dengan skrip yang dibacakan. Beliau hanya membacakan skrip yg diberikan oleh pihak penerbitan. Sebelum kita judge seseorang, sepatutnya biarlah kita tahu kedudukan yang sebenar cerita tersebut. Implikasinya mampu membuat orang yg kita hukum teraniaya.

Penjelasan Dari Erra (Metro Ahad)



For our kesayangan..."ERRA FAZIRA...."




Tahniah kerana semakin menyerlah cara pengacaraanmu..Keyakinan semakin hari semakin meningkat. Kami rasa  berbangga dengan peningkatan ini. Semoga Kesayangan akan berada sebaris dengan Pengacara2 hebat negara kita. Malah impian kami semua, satu hari nanti Erra mampu mengendalikan rancangan talkshow sendiri dan hebat seperti "OPRAH"..Why not! Tidak mustahill...

Semoga tabah hadapi segala cabaran dan dugaan. Kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa ada halangan..We know u are profesional and rasional. Kejayaan pasti menanti di hadapan....
Doa kami BEFC, sentiasa mengiringi setiap perjalanan hidupmu..ALL D BESTT!!..

LOVE U FOREVER...DULU, KINI DAN SELAMANYA..

Bersama Erra

Dalam kesempatan ini, Admin mewakili BEFC dan EF ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak..Semoga Ramadhan kali ini kita semua dirahmati dan diberkati serta segala amalan adalah lebih baik dari sebelumnya..Aminnnn....

Puasa tau uolss..Jangan ponteng2..Yeay!...Hehehe..

#SEKIAN
kita jumpe selepas raya ye.. cuti panjang.. huhuhu ^__^



5/22/2013

Wanita Paling Cantik Top 10 di Malaysia


Top 10’s Most Beautiful Women in Malaysia

Beauty is in the eyes of the beholder. It is beauty that captures your attention and personality that captures your heart. In this issue, Top 10 of Malaysia features its top 10 most beautiful women in Malaysia who have been shortlisted from a pool of some 30 beautiful women in the nation and ranked according to the results of one of the Top 10 of Malaysia’s recent surveys that has been carried out.( top10malaysia.com )




1. Deborah Priya Henry 

Deborah Priya Henry was the face of Malaysia International Fashion Alliance 2011. Our title holder of the 49th Miss Universe Malaysia 2011 and Miss Malaysia World 2007 was ranked top 16 in Miss World 2007, the highest placement achieved by a Malaysian woman since Lina Teoh in 1998.

Born to Malaysian Indian and Irish descent parents, Deborah started modelling at age 15 in London. She holds a bachelor degree in Political Science and Economics from the University of Queensland, Australia.

Deborah co-hosts Bella, a magazine style talk show with Daphne Iking and Elaine Daly. She acted in The Malay Chronicles: Bloodlines, a local film released in March 2011.

Very much involved in humanitarian work, Deborah cofounded Fugee School, a non-profit charity body that provides basic education to some 90 Somalian refugee children. She is also a World Vision’s child’s rights advocate.

2. Lina Teoh 

Winner of Miss Malaysia World 1998/1999, Lina Teoh of European and Asian descent made Malaysia proud when she finished third in Miss World 1998, a first not only for the country but also the highest placement ever achieved.

Lina, now married, is remembered for her award-winning role as Susan in the local English television (TV) sitcom, Kopitiam. She played the lead role as Annette in the internationally acclaimed Tony award-winning comedy play, God of Carnage, last year.

An emcee and host of a radio morning show for the national radio station, RedFM, our actress is also a popular host on Asian television.

An avid documentary film maker, Lina has produced and directed for the National Geographic and Discovery channels, and the BBC. Her productions include the award-winning “Great Apes of Asia with Michelle Yeoh” (2009).

Chosen to participate in Crossing Borders 2011, a Eurasia-Pacific documentary training programme, Lina was supervising “Malaysia to the World 2011” initiative for the Malaysian Film board.

3. Erra Fazira 

Erra Fazira was born Fazira Wan Chek. She is another former beauty queen who won the Miss Malaysia World 1992. She was the only Malay girl to participate in the Miss Malaysia pageant.

Like Lina, Erra is also an actress, TV host and film producer. After her beauty queen coronation, she was approached to play the lead role in the film Sembilu, which became a local box office hit grossing over RM4.39 million.

Erra rose to fame in the early or mid-90s and received a Malaysia Film Festival (MFF) award for her portrayal of Nora in Hingga Hujung Nyawa. She had three MFF award nominations for her performance in Soalnya Siapa?, Persona Non Grata and Anak.

2002 marked Erra’s first TV appearance when she acted in a telefilm. She hosted her own programme show, Fesyen Tempo. Erra is also a singer and fashion model.

4. Michelle Yeoh 

Datuk Seri Michelle Yeoh Choo-Kheng is a renowned Hong Kong-based actress from Ipoh, Perak. Known for performing her own stunts in the action films that brought her fame in the early 1990s, she was chosen by People magazine as one of the world’s 50 Most Beautiful People in 1997.

She was the Miss Malaysia World 1983 winner. Her subsequent appearance in a TV commercial with Jackie Chan caught HK film production company D&B Films’ attention and that led to the start of her film career.

Michelle was the lead James Bond girl in Tomorrow Never Dies (1997). She is also famous for portrayingnationalists. Michelle played Soong Ai-ling in the award winning The Soong Sisters in 1997 and Aung San Suu Kyi in Luc Besson’s The Lady in 2011.

A film producer, she has her own production company. Michelle received in March 2012, the Officier de la L├ęgion d’honneur award by the then French President Nicolas Sarkozy.

 5. Hannah Tan 

Hannah Tan has it all - brains, beauty and a great personality. While her Kelabit-Chinese parentage has produced beauty that is only too evident, all we need to do is to scratch the surface just a little to reveal a plethora of achievements academic or otherwise that is pretty impressive for the unassuming Penang-born girl.

Hannah was catapulted into the limelight when she represented Malaysia in the 2002 Miss Global PetiteWorld Finals in Montreal where she won Second Runner Up and the “Miss Congeniality” subsidiary title.

As a Valedictorian and Merit Scholar, Hannah graduated a year ahead and at the top of her faculty with an Honours degree in Computer Science. She acquired her first of two music Diplomas at the age of 13 and has also appeared in various TV commercials and advertisements for Epson, Panasonic, Citibank, Nescafe, Maybeline, Lux, Celcom, Digi and Maxis, among others.

She is also seen on the covers of magazines such as Her World, Female, FHM, Newman, Stuff, Health Today, Hot!, Hypertune, KL Lifestyle and Off The Edge.

6. Elaine Daly 

Qualified lawyer and TV host Elaine Daly was crowned Miss Malaysia Universe 2003. She started modelling at aged 14 and went into acting in 2001 playing the lead role in a local drama series.

Since then, Elaine has been involved in numerous TV dramas, telemovies, plays and films. She was nominated Best Actress in 2004 Malaysia Film Festival for her lead role in Di Ambang Misteri.

Elaine played a supporting role in the Bollywood movie, Hidden, in 2007. Her lead role in the drama series, “Apa Dosaku – The Sybil Khatigasu Story” won her the Best Actress Award in Anugerah Seri Angkasa 2011 where she played the part of her late grandaunt and heroine, Sybil.

Elaine was both host and judge of Malaysian Dreamgirls, the first online reality model search programme. She currently co-hosts Bella on NTV7.

7. Maya Karin 

Maya Karin of German and mixed Malay, Chinese and Indian parentage, was born in Germany. She grew up in Indonesia.

Maya started modelling and theatre acting in her teens. She graduated from Limkokwing University Of Creative Technology, Kuala Lumpur in Media and Marketing before venturing into the Malaysian entertainment industry.

Her first film role as a lead in Aziz M Osman’s Sri Dewi Malam saw her winning the Best New Popular Artist Award at Malaysia’s Anugerah Bintang Popular (ABP or Popular Star Awards) and the Anugerah Media Hiburan (MediaEntertainment Awards) in 2001. 

She bagged the coveted ABP’s Most Popular Actress Award in 2005. Her international acclaims include Best Actress at the 49th Asia Pacific Film Festival 2004 in Japan and in Spain’s Estepona Fantasy and Terror Film Festival 2005.

Passionate about the environment, she often works with the Malaysian Nature Society and World Wildlife Fund. Her MayaLovesNature campaign involves 22,000 school children from 14 primary schools where she creates awareness of the excessive use and waste of plastic bags. 

An ambassador for the government’s new recycling initiative and spokesperson for the Geological Institute of Malaysia, Maya is also a TV host and singer.

8. Kimberly Ann Leggett 

Aspiring to be a beauty queen since she was young, Kimberley’s childhood dream came true when she was crowned Miss Universe Malaysia 2012, at the tender age of 18. Being a fresh face to the industry, it was a defining moment yet even more of an essential start of a milestone, as her victory opened up many new ventures within a short period.

Being born and bred in Penang, her arrival in Kuala Lumpur upon her winning the title in late 2011 saw her gracing the cover of 360 Celsius and she was also invited to host the Malaysia International Week. Kimberley has since also graced the cover of Newman, featured in Female, Passions and Time Out.

Within such a short time of entry into Malaysia’s fashion and showbiz industry, she is already touted to win everyone over. As much as high fashion and beauty beckoned, she also undertakes various assignments to evolve herself to be a versatile talent.

9. Nadine Ann Thomas 

Nadine Ann Thomas captured the Miss Universe Malaysia crown in May 2010. A former student of Limkokwing University of Creative Technology in Cyberjaya, she is also of mixed descent with an Indian father and a Chinese mother.

Nadine who hails from Subang Jaya, Selangor, believes that beauty has to do with both physical and inner beauty as the heart is just as important as the way one looks. She has acted in the movie, Nasi Lemak 2.0.

Nadine has her own blog shop giving women of all shapes and sizes an urban chic and fashionable collection to choose from.

10. Aileen Gabriella Robinson 

Aileen Gabriella Robinson was the first runner up for the Miss Universe 2012. The “Goddess of Malaysia” also earned the Most Beautiful Hair and Audience Choice Awards.

Picked by Miss Malaysia Tourism Organisation to represent the country, she became the first Malaysian to win the Miss Tourism International 2012 in the home grown pageant’s 15-year history.She also bagged the subsidiary Miss Charity Queen title.

This beauty queen from Kuala Lumpur is the assistant principal of the ‘Shall We Dance Academy’.

She is of mixed parentage. Her father is English while her mother is of Chinese and Indian descent. Aileen loves to perform, dance, cook, go to the theatres and gymnasium, travel, jungle trek, draw, read as well as take pictures.


Wow! melalui artikel di atas, 10 senarai wanita tercantik di Malaysia telah dipilih daripada 30 yang disenarai pendekkan. Apa yang paling membanggakan, Erra Fazira adalah top 3 antara mereka malah satu-satunya wanita Melayu tulen yang bukan berdarah campuran. We know you deserved it EF! 

Terbaikkk!!!! 

5/19/2013

PENAMPILAN DAN TIPS KECANTIKAN ERRA FAZIRA

Assalamualaikum...Salam Sejahtera uollsss....

Sorry sangat2..sejak kebelakangan ni agak sunyi blog ini..tiada info atau buletin terbaru yang dipaparkan tentang Erra Fazira mahupun BEFC..

Cuma kebelakangan ini, admin agak sibuk dengan tugasan harian. Namun begitu tetap memikirkan dan cuba untuk update info2 terkini. Setakat ini admin tertarik dengan dua artikel di bawah..
Jom kita sama2 baca...ENJOYYY!!!
Sumber : Berita Harian (13 Mei 2013)
Admin tertarik tentang artikel ini, apabila Erra Fazira dijadikan contoh di samping artis tersohor tanah air, Sheila Majid. Erra dikatakan bijak menjaga penampilan walaupun di luar waktu kerja. Bagi admin, secara peribadi memang beliau seorang yang amat detail dan peka dengan apa sahaja perkara yang dilakukan. Apatah lagi dari segi penampilan beliau walau di mana beliau berada. Tidak heranlah Erra sering dikaitkan dengan ikon fesyen Malaysia malah penampilan dan pembawakan dirinya sentiasa menjadi perhatian.

U are always pretty..natural beauty..Awesome!!




#TIPS KECANTIKAN ERRA FAZIRA


Erra Fazira
Setiap kali Erra Fazira melangkah ke acara karpet merah, pasti banyak mata yang tertumpu kepadanya. Dalam masa yang sama, jurufoto tidak henti-henti merakam wajahnya untuk tatapan peminat. Hendak tahu apa rahsia kecantikan Erra? Jom semak tiga tip cantik yang pernah dikongsikan Erra sebelum ini. Cuba amalkan dan lihat hasilnya.


1) Ketika menyolek bahagian mata, Erra tidak pernah menarik kelopak mata kerana dia percaya ia akan menyebabkan kekenduran kulit jika kerap dilakukan. Malah, Erra juga sering mengelak menggunakan penyedut minuman kerana ia boleh menyebabkan kedutan yang tidak perlu.

2) Erra sentiasa melindungi kulit daripada sinaran matahari. Setiap kali hendak keluar dari rumah, Erra mesti memakai krim pelindung matahari (sun block). Selain daripada itu, Erra juga tidak pernah meninggalkan rumah tanpa memakai cermin mata hitam untuk melindungi kulit di sekeliling mata.

3) Awasi pemakanan. Makanan terlalu berminyak berkemungkinan besar boleh menyebabkan jerawat. Erra memperbanyakkan buah-buahan dan sayuran dalam diet sehariannya. Ini kerana buah-buahan dan sayuran kaya dengan vitamin C yang baik untuk kulit serta memiliki anti oksidan yang membantu menyingkirkan radikal bebas.

3/28/2013

BERSAMA ERRA FC - Part 1




Bersama Erra dari dulu kini dan selamanya


Istimewanya mereka-mereka ni, kalau Erra terserempak dengan mereka dah kenal siapa mereka.. sebabnya dorang ni orang paling lama setia BERSAMA ERRA  #peminat tegar Erra.

#admin ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada geng-geng BE kerana sudi memberikan kerjasama kepada pihak admin untuk share gambar-gambar dan story uolls untuk tatapan peminat-peminat Erra Fazira. Sebenarnya ada lagi peminat-peminat  tegar Erra tetapi disebabkan kesibukan dengan tugasan masing-masing, maka cerita dan gambar-gambar mereka tidak dipaparkan di sini.  InsyaAllah jika free-free mereka akan menyertai kita di halaman ini. so pihak admin post yang ada je dulu .. thanks again anda semua sangat-sangat sporting.!! jom!!  kita tengok cerita dari mereka..

nama: Isma  #pernah menjadi presiden BE.
Saya meminati Erra sejak dari awal pembabitannya dalam bidang seni sehinggalah sekarang. Apapun yang berlaku, jatuh bangun dia dalam industri dan kariernya saya still support erra. Walaupun dah agak lama menyepi, namun saya masih mengambil tahu segala aktiviti BE dan bersedia menghulurkan bantuan sekiranya diperlukan. Love Erra!
NAMA: Azira Zack

It has been 15 years of knowing this lovely person known as Erra Fazira... From stranger to die hard fan.separuh hidup zira membesar menjadikan dia sebagai idola. Her attitude,beauty and character is one in the million.. Lepas grad,kak erra mintak tolong zira design bilik bakal baby dlm perut dia. Haaa.. Dr sini segalanya berubah..dr die hard fan kepada menjadi salah seorg Staff EFE even not for so long but yet itulah kenangan terindah. Kalau nk di ikutkan... Zira achieved salah satu angan2 mat jenin masa sekolah dulu la nk bekerja di bawah kak erra ni tau.verangan je kn,, but .. Tuah ayam nmpak di kaki ,tuah manusia hanya Allah yang tahu.. dari situ..terjebak pula dgn gugu gaga erra. hehe.. time shooting mmg best sangat2.. tp bila start di tayangkan.. habis ku dihentam here and there. haha.. kelakar betul.. tapi dr situ lah Hubungan kami semakin erat.. Alhamdulillah.. Naik turun kerjaya kak erra... Zira sentiasa support dia. We are now like sisters. We support each others... Alhamdulillah :)))) and guess what.. Now zira dh kawen and dah punya anak sorg dh pun... Cpt rasanya masa berlalu dgn pelbagai kenangan pahit manis ... kalau nk di ikutkan.. Dulu... Zira suka ikut je mana kak erra pegi buat show. Nasib baik dpt mama n ayah yg sporting..bwkkn anak dia yg sorg ni pegi smp ke johor just to support her... Bila di kenangkn.. Rasa lawak pun ada tau.. Pastu.. gambar kak erra mmg x terkira lah..rumah zira siap ada satu wall of fame khas tuk EF ni.. kalau byk duit rasanya mahu zira buat wallpaper satu umah hikhikhik...and lagi satu.. zira suka tiru gaya kak erra. mostly pakaian la.. kalau jumpa siap tanya beli dkt mana.. hahaha.. lawak sungguh kan? :pHikhikhik... Oh.. Yg paling best.. Kelahiran Aleesya... Boley pulak sama tarikh dgn hari jadi zira?? Bygkn la how happy am i ?? Hehe.. So far.. Ini je yg dpt zira rumuskn tentang zira and kak erra.. Sbb kalau nk cerita semua,zira kene buat blog sendiri la jawabnye.. Hikhik...tapi apa2 kak erra mmg peramah and selalu layan peminat seperti kawan dia. Sbb tu ramai peminat dia masih setia sampai hari ni. Tak lupa juga.. Perhungan antara peminat-peminat tegar kak erra ni byk menjalinkan kenalan-kenalan baru antara kami.betul tak?? Ok last but not least.. M always gonna be EF's die hard fan and always gonna be right next to her dulu kini dan selamanya.. May Allah bless u always sis EF.. Dunia akhirat..amin... Me love u deep deep. Muahhxxx...  
NAMA: Salwa Rahim


Antara kenangan2 bersama Erra.. 
dari sebelum kahwin hinggalah dah beranak pinak.. 
mula meminati Erra sejak dari ‘ Cinta Abadi’ lagi… 
Filem pertama saya tonton adalah Sembilu ketika usia 17 tahun.. 
punyelah susah nak mintak izin abah untuk nak tengok wayang.. 
tapi arwah mama yang memahami membawa saya menonton bersama di Komtar, Penang (ketika itu menginap di Penang) 
tanpa pengetahuan abah. Kenangan yang tak dapat dilupakan dapat bercuti bersama di atas kapal… 
banyak aktiviti yang dapat saya turut serta antaranyer pertandingan bowling, berbuka puasa bersama dan lain2. 
Kini zaman kejar mengejar dah tak seaktif dulu ketika zaman solo.. 
walau bagaimanapun tetap mengikuti Erra dari jauh.. 
masih setia Bersama Erra & suka mengikuti perkembangan beliau… 
Dulu Kini Selamanya.. 

InsyaAllah. Semoga Erra sentiasa sukses & berbahagia selalu disamping keluarga hingga hujung nyawa.. amin.



NAMA:Rieta

 saya start minat kak erra dari kecik lg..
rasanya dari umur 13tahun dah mula minat dan nak tahu perkembangan seni kak erra. 
naseb baiklah abg saya dhani tu salah satu AJK BE ketika itu.. 
dapatlah saya follow abg saya kemana saja abg saya pergi ikut kak erra di situlah saya ada.. 

alhamdulilah dapatlah tengok kak erra secara live ketika itu..
mmg seronok sangt-sangt dapat jmpe kak erra secara live.
bagi saya kak erra sangt-sangt sempurna cantik, baik hati dan berbakat..
sayang kak erra smpai bila-bila muaahhh!!!


NAMA: Zetty Omar
time ni open house Erra Fazira
tak sangka team EFE buat kejutan suprise to me..
mmg takkan lupa sampai bila2 kenangan time ni. love ERRA!
NAMA: Yiang Lim
"One of the most warm-hearted person who deserves to be where she is now.
Pic taken at Erra's 36th birthday with her lil Aleesya. *

NAMA:puan Aziah Zainuden
Masa ni hari raya..gi raya di rumah nenek erra di sg choh...
walau apa pun sentiasa support Erra...

NAMA: Hazeeratulnisa Abd Halim
Mula meminati kak Erra dari zaman lagu Cinta Abadi.. 
Masa tu saya masih bersekolah rendah tetapi waktu tu saya tak tahu siapa penyanyi lagu itu.. 
Lagu Cinta Abadi tu kekal dalam ingatan saya sebab lagu tu sedap di dengar..
tenang dan antara bait-bait lirik lagu tu..'selagi ada..bintang dan bulan..' tu mmbuatkan saya minat sangat-sangt mungkin juga sebab masih budak-budak lagi hehe.. 
then tak lama lepas tu baru tahu siapa penyayi lagu tu 
bila kak Erra muncul dalam filem pertama SEMBILU..
dalam hati.. 'ohh kakak ni yang nyanyi lagu cinta abadi..' 
sejak itu saya trus mengikuti perkembangan kak Erra sampai sekarang dan insyaallah selama-lamanya.. 
setiap lakonan,nyanyian dan bidang pengacaraan kak erra semuanya menjadi, kak Erra seorang artis yg serba boleh.. 
pertama kali dapat jumpa kak Erra bila dapat tahu kak Erra nak datang Bukit Jambul,Penang untuk promosi album SAMPAI BERTEMU.. 
masa tu puas saya pujuk kakak nak jumpa dengan kak Erra.. 
memang hajat saya tertunai n kena ngn tajuk album kak Erra 'Sampai Bertemu' hehe.. tetapi masa tu saya malu nak bergambar ngan kak Erra..
lepas selesai rasa rugi n menyesal tak sudah dalam diri ini.. 
bila peluang kedua muncul masa kak erra datang sekali lagi ke Bukit Jambul,Penang untuk promosi FERRA KOSMOLOOK trus je saya berani naik bergambar walaupun bersama adik hehe..
memang bertemu dengan kak Erra adalah kenangan terindah yang tak dapat dilupakan sampai sekarang terutama masa majis pernikahan kak Erra ngn abg Emran..
sebab kak Erra juga saya kenal Aunty Vivian,Yiang,Rugene,kak Lina,kak Isma, abg dhani dan arwah Kak Nor..
sedar tak sedar dah 16tahun persahabatan (Yiang&Rugene) kami.. 
Kak Erra,walau apa pun terjadi..
insyaallah minat saya pada kak Erra tetap kekal dari dulu kini dan selama2nya..



NAMA: Azza Kasim
Swett memory..gambar lama masih simpan tau! klau tengok album lama boleh trsenyum sorg-sorg. tringat msa dulu-dulu selalu g tgk erra buat show .dimana ada erra pasti aku serang (dari jauh je hihi..) kenangan yg aku tak boleh lupa masa g brcuti atas kapal best sgt.1st time dpt jumpa erra selalu dpt tgk dr jauh ni siap boleh borak2. ingat lg erra ckp Hi..sape name..harini msti ponteng sekolah..aku senyum je..waktu tu berani pgi sorg2 janji dpt jmpe erra.tak sangka kat sana dpt bnyk kawan smpai skrg jd best frend hihi..masa tu erra cantik rasa nk cubit2 pipi dia, skrng lg cantikk..hehe. minat dia bkn sbb rupe tp sbb bakat dan erra seorang artis yg sntiasa nk majukn diri utk brjaya..gd luck erra harap sukses selalu. Muahhhhhh!!


Sekian.. Setakat inilah yang berjaya pihak admin kumpulkan geng-geng BE.. in sya allah nantikan part 2 Bersama Erra lagi ye..

3/15/2013

MOTOR DAN ERRA FAZIRA

Erra dan Motor Berkuasa Tinggi..Bagai irama dan lagu, tak dapat dipisahkan. Itulah yang lebih tepat untuk menggambarkan artis kesayangan ramai ini betapa kecintaannya terhadap motor berkuasa tinggi. Rasanya peminat-peminat Erra Fazira dah sedia maklum Erra mempunyai motor berkuasa tinggi. Ianya sudah menjadi hobi tegar di masa-masa lapang beliau kini di samping bersukan bersama teman-teman. Erra akan menunggang motor kesayangannya itu samada untuk bersiar-siar mahupun untuk tugasan hariannya yang memerlukan beliau sampai cepat ke destinasi yang dituju tanpa perlu meredah jammed yang teruk terutama di kota Kuala Lumpur ini. Sekiranya ada kelapangan dan berkesempatan, Erra juga sesekali membawa puteri kesayangannya si comel Engku Aleesya ronda-ronda bersamanya.. so sweet kan.. ^__^ 

Erra Fazira memang hebat kalau menunggang motornya di atas jalan raya uols..verruuummm.. memang pegi ar..sekali pandang pasti disangka lelaki yg menunggang motor tu..  jangan tak tahu PRIMADONA ye yang tunggang motor itu... hehehe.

motor kesayangn Erra Fazira #harley
orang takkan perasan yg singgah rehat dan berteduh 
di bawah jambatan itu adalah Erra Fazira. hehe
 Sebenarnya Erra start menunggang motor
berkuasa tinggi selepas dia abis sekolah sehinggalah kini.
#info dari kawan sekolah Erra sendiri  *Liena Azlina
Pasti takkan ada yang perasan ini adalah Erra Fazira. 
hehehe
Erra sangat-sangat meminati motor ini jugak..
terbaikk..
antara motor yg Erra gemari.
inilah motor Erra Fazira...
pernah membawa motor kesayangannya ke recording #PRIMADONA

ok sedikit info, jgn lupa tonton rancangan bual bicara awie 
"tunggu sekejap" 
cerita berkisar tentang dunia permotoran.. 
topik yang sangat menarik. Gee pun ada tau..Auww!
Erra Fazira sangat-sangat profesional bila berkerja. Mengenepikan kisah lalu dan memikirkan apa yang terbaik untuknya kini dalam industri.

3/13/2013

DI SEBALIK TABIR SHOOT INTREND BERSAMA ERRA FAZIRA


Terima kasih banyak-banyak pada pihak intrend kerana sudi memberikan video ini untuk tatapan peminat-peminat Erra Fazira. kerjasama anda sangat-sangat pihak admin hargai.. thank you very very much!! to BE enjoy dengan video ini ye! ^__^



3/08/2013

Estee Lauder Photoshoot ERRA FAZIRA

SEBALIK TABIR SHOOTING  ERRA FAZIRA 
UNTUK ESTEE LAUDER
perfume Estee Lauder pilihan Erra Fazira





NANTIKAN COVER ESTEE LAUDER AKAN DATANG

3/02/2013

Rehearsal FFM25 Erra Fazira dan fahrin ahmad

Saksikan Festival Filem Malaysia(FFM) ke-25 yang menggandingkan dua pengacara iaitu Erra Fazira dan Fahrin Ahmad secara langsung pada malam ini di saluran Astro Ria, RTM 2, Astro Mustika HD dan radio rasminya adalah Sinar FM.