3/28/2013

BERSAMA ERRA FC - Part 1




Bersama Erra dari dulu kini dan selamanya


Istimewanya mereka-mereka ni, kalau Erra terserempak dengan mereka dah kenal siapa mereka.. sebabnya dorang ni orang paling lama setia BERSAMA ERRA  #peminat tegar Erra.

#admin ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada geng-geng BE kerana sudi memberikan kerjasama kepada pihak admin untuk share gambar-gambar dan story uolls untuk tatapan peminat-peminat Erra Fazira. Sebenarnya ada lagi peminat-peminat  tegar Erra tetapi disebabkan kesibukan dengan tugasan masing-masing, maka cerita dan gambar-gambar mereka tidak dipaparkan di sini.  InsyaAllah jika free-free mereka akan menyertai kita di halaman ini. so pihak admin post yang ada je dulu .. thanks again anda semua sangat-sangat sporting.!! jom!!  kita tengok cerita dari mereka..

nama: Isma  #pernah menjadi presiden BE.
Saya meminati Erra sejak dari awal pembabitannya dalam bidang seni sehinggalah sekarang. Apapun yang berlaku, jatuh bangun dia dalam industri dan kariernya saya still support erra. Walaupun dah agak lama menyepi, namun saya masih mengambil tahu segala aktiviti BE dan bersedia menghulurkan bantuan sekiranya diperlukan. Love Erra!
NAMA: Azira Zack

It has been 15 years of knowing this lovely person known as Erra Fazira... From stranger to die hard fan.separuh hidup zira membesar menjadikan dia sebagai idola. Her attitude,beauty and character is one in the million.. Lepas grad,kak erra mintak tolong zira design bilik bakal baby dlm perut dia. Haaa.. Dr sini segalanya berubah..dr die hard fan kepada menjadi salah seorg Staff EFE even not for so long but yet itulah kenangan terindah. Kalau nk di ikutkan... Zira achieved salah satu angan2 mat jenin masa sekolah dulu la nk bekerja di bawah kak erra ni tau.verangan je kn,, but .. Tuah ayam nmpak di kaki ,tuah manusia hanya Allah yang tahu.. dari situ..terjebak pula dgn gugu gaga erra. hehe.. time shooting mmg best sangat2.. tp bila start di tayangkan.. habis ku dihentam here and there. haha.. kelakar betul.. tapi dr situ lah Hubungan kami semakin erat.. Alhamdulillah.. Naik turun kerjaya kak erra... Zira sentiasa support dia. We are now like sisters. We support each others... Alhamdulillah :)))) and guess what.. Now zira dh kawen and dah punya anak sorg dh pun... Cpt rasanya masa berlalu dgn pelbagai kenangan pahit manis ... kalau nk di ikutkan.. Dulu... Zira suka ikut je mana kak erra pegi buat show. Nasib baik dpt mama n ayah yg sporting..bwkkn anak dia yg sorg ni pegi smp ke johor just to support her... Bila di kenangkn.. Rasa lawak pun ada tau.. Pastu.. gambar kak erra mmg x terkira lah..rumah zira siap ada satu wall of fame khas tuk EF ni.. kalau byk duit rasanya mahu zira buat wallpaper satu umah hikhikhik...and lagi satu.. zira suka tiru gaya kak erra. mostly pakaian la.. kalau jumpa siap tanya beli dkt mana.. hahaha.. lawak sungguh kan? :pHikhikhik... Oh.. Yg paling best.. Kelahiran Aleesya... Boley pulak sama tarikh dgn hari jadi zira?? Bygkn la how happy am i ?? Hehe.. So far.. Ini je yg dpt zira rumuskn tentang zira and kak erra.. Sbb kalau nk cerita semua,zira kene buat blog sendiri la jawabnye.. Hikhik...tapi apa2 kak erra mmg peramah and selalu layan peminat seperti kawan dia. Sbb tu ramai peminat dia masih setia sampai hari ni. Tak lupa juga.. Perhungan antara peminat-peminat tegar kak erra ni byk menjalinkan kenalan-kenalan baru antara kami.betul tak?? Ok last but not least.. M always gonna be EF's die hard fan and always gonna be right next to her dulu kini dan selamanya.. May Allah bless u always sis EF.. Dunia akhirat..amin... Me love u deep deep. Muahhxxx...  
NAMA: Salwa Rahim


Antara kenangan2 bersama Erra.. 
dari sebelum kahwin hinggalah dah beranak pinak.. 
mula meminati Erra sejak dari ‘ Cinta Abadi’ lagi… 
Filem pertama saya tonton adalah Sembilu ketika usia 17 tahun.. 
punyelah susah nak mintak izin abah untuk nak tengok wayang.. 
tapi arwah mama yang memahami membawa saya menonton bersama di Komtar, Penang (ketika itu menginap di Penang) 
tanpa pengetahuan abah. Kenangan yang tak dapat dilupakan dapat bercuti bersama di atas kapal… 
banyak aktiviti yang dapat saya turut serta antaranyer pertandingan bowling, berbuka puasa bersama dan lain2. 
Kini zaman kejar mengejar dah tak seaktif dulu ketika zaman solo.. 
walau bagaimanapun tetap mengikuti Erra dari jauh.. 
masih setia Bersama Erra & suka mengikuti perkembangan beliau… 
Dulu Kini Selamanya.. 

InsyaAllah. Semoga Erra sentiasa sukses & berbahagia selalu disamping keluarga hingga hujung nyawa.. amin.



NAMA:Rieta

 saya start minat kak erra dari kecik lg..
rasanya dari umur 13tahun dah mula minat dan nak tahu perkembangan seni kak erra. 
naseb baiklah abg saya dhani tu salah satu AJK BE ketika itu.. 
dapatlah saya follow abg saya kemana saja abg saya pergi ikut kak erra di situlah saya ada.. 

alhamdulilah dapatlah tengok kak erra secara live ketika itu..
mmg seronok sangt-sangt dapat jmpe kak erra secara live.
bagi saya kak erra sangt-sangt sempurna cantik, baik hati dan berbakat..
sayang kak erra smpai bila-bila muaahhh!!!


NAMA: Zetty Omar
time ni open house Erra Fazira
tak sangka team EFE buat kejutan suprise to me..
mmg takkan lupa sampai bila2 kenangan time ni. love ERRA!
NAMA: Yiang Lim
"One of the most warm-hearted person who deserves to be where she is now.
Pic taken at Erra's 36th birthday with her lil Aleesya. *

NAMA:puan Aziah Zainuden
Masa ni hari raya..gi raya di rumah nenek erra di sg choh...
walau apa pun sentiasa support Erra...

NAMA: Hazeeratulnisa Abd Halim
Mula meminati kak Erra dari zaman lagu Cinta Abadi.. 
Masa tu saya masih bersekolah rendah tetapi waktu tu saya tak tahu siapa penyanyi lagu itu.. 
Lagu Cinta Abadi tu kekal dalam ingatan saya sebab lagu tu sedap di dengar..
tenang dan antara bait-bait lirik lagu tu..'selagi ada..bintang dan bulan..' tu mmbuatkan saya minat sangat-sangt mungkin juga sebab masih budak-budak lagi hehe.. 
then tak lama lepas tu baru tahu siapa penyayi lagu tu 
bila kak Erra muncul dalam filem pertama SEMBILU..
dalam hati.. 'ohh kakak ni yang nyanyi lagu cinta abadi..' 
sejak itu saya trus mengikuti perkembangan kak Erra sampai sekarang dan insyaallah selama-lamanya.. 
setiap lakonan,nyanyian dan bidang pengacaraan kak erra semuanya menjadi, kak Erra seorang artis yg serba boleh.. 
pertama kali dapat jumpa kak Erra bila dapat tahu kak Erra nak datang Bukit Jambul,Penang untuk promosi album SAMPAI BERTEMU.. 
masa tu puas saya pujuk kakak nak jumpa dengan kak Erra.. 
memang hajat saya tertunai n kena ngn tajuk album kak Erra 'Sampai Bertemu' hehe.. tetapi masa tu saya malu nak bergambar ngan kak Erra..
lepas selesai rasa rugi n menyesal tak sudah dalam diri ini.. 
bila peluang kedua muncul masa kak erra datang sekali lagi ke Bukit Jambul,Penang untuk promosi FERRA KOSMOLOOK trus je saya berani naik bergambar walaupun bersama adik hehe..
memang bertemu dengan kak Erra adalah kenangan terindah yang tak dapat dilupakan sampai sekarang terutama masa majis pernikahan kak Erra ngn abg Emran..
sebab kak Erra juga saya kenal Aunty Vivian,Yiang,Rugene,kak Lina,kak Isma, abg dhani dan arwah Kak Nor..
sedar tak sedar dah 16tahun persahabatan (Yiang&Rugene) kami.. 
Kak Erra,walau apa pun terjadi..
insyaallah minat saya pada kak Erra tetap kekal dari dulu kini dan selama2nya..



NAMA: Azza Kasim
Swett memory..gambar lama masih simpan tau! klau tengok album lama boleh trsenyum sorg-sorg. tringat msa dulu-dulu selalu g tgk erra buat show .dimana ada erra pasti aku serang (dari jauh je hihi..) kenangan yg aku tak boleh lupa masa g brcuti atas kapal best sgt.1st time dpt jumpa erra selalu dpt tgk dr jauh ni siap boleh borak2. ingat lg erra ckp Hi..sape name..harini msti ponteng sekolah..aku senyum je..waktu tu berani pgi sorg2 janji dpt jmpe erra.tak sangka kat sana dpt bnyk kawan smpai skrg jd best frend hihi..masa tu erra cantik rasa nk cubit2 pipi dia, skrng lg cantikk..hehe. minat dia bkn sbb rupe tp sbb bakat dan erra seorang artis yg sntiasa nk majukn diri utk brjaya..gd luck erra harap sukses selalu. Muahhhhhh!!


Sekian.. Setakat inilah yang berjaya pihak admin kumpulkan geng-geng BE.. in sya allah nantikan part 2 Bersama Erra lagi ye..

No comments: